skip to Main Content

No more WeWork

WeWork Metropool Uitzicht

Het leek zo’n goed plan om mijn werkzaamheden als freelancer vanuit een flexwerkplek te gaan verrichten: niet langer vanuit huis je zaken doen, minder afleiding, een fatsoenlijke plek om opdrachtgevers te ontvangen én een inspirerende werkomgeving waar je met gelijkgestemden om je heen meer nieuwe ideeën en misschien zelfs wel opdrachten zou krijgen.

En inderdaad, het werken bij de WeWork Metropool was een schot in de roos, we hadden er een mooie plek aan de ‘dedicated desk’, een groot bureau in een afgesloten ruimte waar ik mijn iMac kon laten staan en voldoende plek was om mijn spullen op te bergen. Je had supersnelle wifi, heerlijke koffie en thee, je kreeg credits om vergaderruimtes te reserveren en te printen, er waren evenementen en er was iedere middag gratis bier. Het gebouw is spuuglelijk van buiten, één van die DDR-kolossen waar de Wibautstraat en Weesperstraat vol mee staat, maar van binnen was het prachtig ingericht. De ideale kantoortuin dus.

Maar hoe mooi het allemaal leek, er kleefden ook nadelen aan deze vorm van werken. Je zit er met een hoop mensen om je heen, waarvan een deel het ‘community-gevoel’ niet zo ruim nam en zich redelijk asociaal gedroeg. Het vinden van een plek om rustig te kunnen bellen werd steeds vaker een probleem en de herrie om ons heen steeds meer irritant. Dan kan je net zo goed in zo’n koffietent gaan zitten werken, dan hoef je alleen nog maar voor je koffie te betalen.

Het aantal gelijkgestemden om ons heen viel ook bitter tegen, want het gros van de mensen is óf medewerker van een kleine start-up óf van een middelgroot bedrijf. De netwerk-evenement bleken steeds meer één grote elevator-pitch in gebakken lucht te zijn en hoewel het team van WeWork er alles aan deed om het ons naar de zin te maken, ging ik met steeds meer tegenzin naar ‘kantoor’.

En dus heb ik besloten om mijn ‘membership’ op te zeggen en voorlopig maar weer vanuit huis te gaan werken. Thuis kan ik wel rustig bellen en hoef ik geen noise-cancelling koptelefoon op te zetten om rustig te kunnen werken.

Daar kleven natuurlijk ook nadelen aan, het ontvangen van gasten doe ik liever niet thuis, maar daarvoor zijn er genoeg plekken in de buurt waar dat wél kan, eentje daarvan heet zelf Thuys; overdag plek zat voor overleg met koffie of lunch en aan het einde van de middag een heerlijk terras aan het water.

Dus voorlopig werk ik thuis en spreek ik je Thuys 🙂

Maar dat uitzicht van WeWork ga ik wel missen…

WeWork Metropool uitzicht

Back To Top