Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Office Space

Office Space

Het is vandaag een belangrijke dag voor Gogme Web Services, want dit is de eerste dat ik een maand ga proefdraaien in een ‘shared Office Space’. Het is natuurlijk enorm fijn om direct vanuit je bed je kantoor in te kunnen lopen, scheelt ook in de kosten natuurlijk, maar heeft ook nadelen: als je niet oppast kom je de hele dag niet buiten, huiselijke zaken kunnen behoorlijk afleiden en je ontmoet ook weinig nieuwe mensen.

Mijn zakelijke collega Niels, eigenaar van Hostmatters, loopt al enige tijd tegen dezelfde problemen aan en we hebben het er al vaak over gehad tijdens onze Zzp-borrels. Totdat we afgelopen vrijdag op een nieuwjaarsborrel waren van Freelancer.nl die werd georganiseerd in de tweede vestiging van het Amerikaanse WeWork in Amsterdam: het Metropool gebouw aan de Weesperzijde.

Tijdens een tweetal rondleidingen, eerst van een kennis die we daar tegenkwamen en later van de Community Manager, hebben we een goed beeld gekregen van de voordelen van WeWork. Veel ‘soortgenoten’ om je heen, alle denkbare mogelijkheden, koffie, thee, bier, printers, conference rooms en – wat mij vooral aansprak – een keur aan evenementen zoals Google Analytics cursussen!

We hebben besloten om deze maand de sprong te wagen, gewoon eens kijken of het inderdaad werkt, hoe het is om weer naar kantoor te fietsen, het nadeel te ervaren van het heen en weer slepen van laptops, kabels en anders spullen en vrijdag gewoon onze zzp-borrel te hebben met een prachtig uitzicht over Amsterdam. Die kosten hebben we dan alvast weer terugverdiend 🙂

Deel dit bericht: