Zoek
Sluit dit zoekvak.

Apps sluiten op iOS7

apps sluiten ios7 Toen deze week het nieuwe besturingssysteem iOS7 voor de iPhone uitkwam heb ik het natuurlijk direct gedownload, benieuwd als ik was voor de nieuwste snufjes die het gebruik van mijn telefoon nog eenvoudiger en handiger zou maken.

Gelukkig ging het downloaden en installeren net goed, ondanks een adapter van mijn MacBook die er plotseling mee ophield. En toen ik het nieuwe systeem eenmaal op mijn iPhone had kon ik er mee aan de slag. Ik schrok me een hoedje over het uiterlijk, maar een wisseling van achtergrond en een paar dagen gewenning bleken afdoende.

Waar ik wel last van had, was het feit dat de telefoon best traag werd. Het is natuurlijk een iPhone 4, die dus minder snel is dan de 5 die nu uit komt. Maar dit probleem had ik met het vorige besturingssysteem soms ook al en kon ik oplossen door alle openstaande Apps te sluiten. Je dubbelklikte op de ‘home’ knop en dan kon je ze één voor één afsluiten.

Ik hoopte dat de mensen van Apple dit nu zouden oplossen door alle Apps te sluiten als je de telefoon uit deed, maar helaas, die optie is er niet. En erger nog, als ik nu dubbelklik op de Home knop is er geen mogelijkheid om de openstaande Apps, of een deel er van, te sluiten zoals voorheen. Totdat ik het ontdekte. Je kunt ze wel degelijk sluiten, want bij iedere gebruikte App komt het scherm in beeld dat je het laatst gebruikte in die App. En als je dat scherm naar boven veegt, sluit je de App!

Het is even wennen, maar het kan gelukkig nog!

En dan nu op zoek naar een methode om de schijfruimte van de iPhone beheersbaar te houden, want deze zit soms half gevuld met ‘overige’ en is alleen leeg te krijgen door Apps te verwijderen en opnieuw te installeren…

Deel dit bericht: