Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goedkoop is duurkoop

MacAdapterEen paar maanden geleden hield de adapter van mijn MacBook (2007) er mee op. Op zich niet vreemd, want na jarenlang gebruik en keer op keer de draad om de stekker heen wikkelen was er blijkbaar een draadje los en werd het tijd voor vervanging.

Op de site van Apple schrok ik me echter een ongeluk, € 70,- voor een oplader vond ik wel heel erg gortig en ik besloot om eens te googelen hierop. Al snel bleek dat deze zoektocht lonend was, want ik vond meerdere scherp geprijsde exemplaren voor een euro of 30.

En dus bestelde ik er eentje, haalde het ding dezelfde dag nog op en kon mijn laptop binnen een uur weer gebruiken!

Maar gisteren ging het mis; tijdens het updaten van m’n iPhone software naar IOS7 kreeg ik plotseling het bericht dat ik de batterij moest opladen, terwijl de stekker er gewoon in zat. Maar afgeleid door TV en het nieuwe Operating System schonk ik hier verder geen aandacht aan. Gelukkig was de upgrade van de telefoon software net afgerond toen de laptop er mee stopte. En wat ik ook probeerde, m’n gloednieuwe adapter gaf geen sjoege meer…

Dus ging ik vanmorgen naar het dichtsbijzijnde reparatiepunt voor Mac, waar ze me gelijk wisten te vertellen dat dit regelmatig gebeurd: “Ik krijg die dingen om de haverklap binnen, het is gewoon slechte kwaliteit. Een echte is toch het beste. Het kost wat meer, maar dan heb je ook wat!”

En dus heb ik nu alsnog een originele Apple adapter moeten kopen en is de stelling dat goedkoop duurkoop is weer bewezen.

Of zou Apple tijdens het upgraden een signaal sturen naar de MacBook om zo’n Chinees ding te elimineren?

Vast niet!

Deel dit bericht: