Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zelf een webshop maken is niet zo eenvoudig

MotherSoccer Shop

Hoewel Gogme Web Services al sinds 2012 een heleboel websites heeft gemaakt was er tot nu toe geen enkele opdrachtgever die een webshop wilde hebben, totdat de heren van MotherSoccer contact met me opnamen. De bedoeling was simpel, een webshop om wat merchandise voor deze gerenommeerde voetbal community te gaan verkopen in binnen- en buitenland.

Aangezien MotherSoccer alleen op de socials bestaat moest er dus ook een website komen die, om het internationale karakter te benadrukken, in het Engels wordt gemaakt. De verwachting is dat driekwart van de verkochte items naar het buitenland verstuurd gaan worden en aangezien ze op Instagram alleen al een kleine 5000 volgers hebben werd besloten om het project direct groot aan te pakken, het versturen doen we zelf, maar er moet voor dat punt zoveel mogelijk geautomatiseerd zijn zodat er niet onnodig tijd verloren gaat aan zendingen versturen.

Om over de financiële administratie nog maar te zwijgen.

En dus werd er een website gebouwd en werden er contacten gelegd met boekhouders, PostNL en financiële afhandelaars die zorgen dat de (internationale) klanten genoeg keuze hebben met de betaalmiddelen. Daarnaast hebben we veel tijd besteed aan de productfotografie, want dat is ook een vak apart. Potentiële klanten gaan pas tot aankoop over als ze zeker weten dat een product aan hun verwachtingen voldoet.

Een website of shop zelf maken?

Er wordt de laatste tijd volop geadverteerd door grote web bedrijven die consumenten en startende ondernemers verleiden met een (bijna) gratis website die je zelf eenvoudig op kan tuigen, want ‘alle tools zijn plug & play’. Je hebt in no-time een volledig werkende site en dan kan het grote geld verdienen beginnen.

Nou, vergeet het maar!

Je zult als ondernemer, of particulier, toch echt zelf je zaken van te voren geregeld moeten hebben, zorgen voor de juiste financiële afhandeling, een account bij Mollie bijvoorbeeld, een boekhouder, contact met PostNL of een andere koerier, zorgen dat je de juiste online tools gebruikt om bijvoorbeeld WooCommerce met de Plugin van PostNL te koppelen en ga zo maar door.

En dan de productfotografie, want te veel foto’s van een te hoge resolutie zorgen voor een trage site die slecht scoort op Google en (mobiele) bezoekers te lang laat wachten waardoor ze ergens anders hun geld uitgeven.

Mijn advies

Hoewel het een hoog ‘wij van WC-eend‘ gehalte heeft raad ik je toch echt aan om het maken van een website en al helemaal het bouwen van een webshop door een expert te laten doen. Want het lijkt zo mooi, een supergoedkope site, maar als blijkt dat je helemaal niet boven komt drijven in de zoekmachines of je avondenlang aan het klooien bent om de juiste foto’s in het voorgeschreven formaat en resolutie te knippen dan kom je dus niet toe aan waar je goed in bent:

Ondernemen!

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken, ik kan je (bijna) al het werk uit handen nemen!

Deel dit bericht: