Zoek
Sluit dit zoekvak.

De beste screensaver voor je PC of Mac

Aerials screensaver

Bezitters van Apple TV kennen de ingebouwde screensaver al, waarbij je wordt meegenomen in luchtopnames van beroemde plekken op de wereld. Zo vlieg je bijvoorbeeld over Midtown Manhattan en kun je vergapen aan al die waanzinnige wolkenkrabbers, maar dat is niet alles, want als je goed kijkt zie je het verkeer op straat bewegen. Echt betoverend.

Geen Apple TV? Of wil je die prachtige ‘aerials’ ook op je PC of Mac zien? Dat kan, want dankzij de Apple developer John Coates is er ook een versie beschikbaar die je als screensaver kunt downloaden en installeren.

Zo vlieg je zomaar boven de Golden Gate brug…

De meeste recente versie van de Aerial screensaver vind je op Github en bevat niet alleen prachtige beelden van de mooiste plekken op de aarde, maar je kunt nu ook genieten van opnames die zijn gemaakt vanuit het ISS. Zo zie je bijvoorbeeld Scandinavië onder je langs glijden met het noorderlicht op de achtergrond.

Je kunt gefilmde plekken selecteren en het zelfs zo instellen dat je screensaver overdag alleen beelden met daglicht laat zien en nachtbeelden ’s avonds.

Het enige nadeel is de hoge mate van afleiding, want als je eenmaal bent opgezogen door de prachtige beelden is het lastig om je computer weer uit de slaapstand te halen en weer aan het werk te gaan…

Deel dit bericht: