Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het handboek van Samira Bouchibti

Website Samira Bouchibti

Het was ergens in de winter van 2012 dat ik een tweet las van de politica Samira Bouchibti, ze was op zoek naar een simpele website en kreeg een groot aantal reacties, waaronder die van mij, waarschijnlijk omdat ik haar vertelde dat ik niet alleen een website kan maken, maar ook kan zorgen voor beeld, tekst, visitekaartjes en dergelijke. Het was een mooi en succesvol project.

Een paar maanden geleden belde Samira me op, want ten eerste had haar website een nieuw jasje nodig en daarnaast was ze bezig met het handboek ‘Waarom zijn wij Nederlander?‘, dat ze had geschreven in opdracht van de Gemeente Den Haag. Dit handboek helpt docenten en leerlingen om op respectvolle manier met elkaar de dialoog aan te gaan over gevoelige, lastige of polariserende onderwerpen.

Daarvoor moest ook een nieuwe website worden gemaakt waarin de methodieken uit het boek verder worden uitgelegd en belangstellenden wordt gewezen op het bestaan hiervan; de VIP-Academy, waarbij VIP staat voor Vrijheid, Identiteit en Polarisatie.

De VIP-Academy website is inmiddels opgeleverd en de bijbehorende visitekaartjes zijn in productie. De website heeft een fris, maar informatief uiterlijk en is qua design het verlengde van de omslag van het handboek. Uiteraard is de website volledig ‘responsive’ zodat bezoekers van de kleinste smartphones tot en met de grootste desktop computers de informatie tot zich kunnen nemen.

Een responsive website is tegenwoordig een absolute must, want de statistieken wijzen uit dat minimaal de helft van de websitebezoekers een smartphone of tablet gebruikt.

VIP Academy
Screenshots van de VIP-Academy website op verschillende schermen

Ook toe aan een nieuwe website die volledig responsive is en voorzien is van een SSL-certificaat? Neem dan contact met me op.

Deel dit bericht: