Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De Vrolijkheid

De VrolijkheidOm mijn horizon als Jonge, althans net gestarte, ondernemer wat te verbreden doe ik mee aan een vrijwilligersproject van de Stichting LaLuz. Deze stichting brengt enthousiaste professionals en bevlogen ideële organisaties of social enterprises met elkaar in contact en organiseert ieder jaar, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, het laluz city program.

In dit programma wordt je met andere, maar voor onbekende, professionals in een team gezet dat een opdracht krijgt van een ideële organisatie met als doel deze te helpen met het uitwerken van een media strategie of het formuleren van een nieuw organisatiemodel.

De groep waar ik in zit heeft de Nationale stichting ter bevordering van Vrolijkheid, kortweg De Vrolijkheid, als opdrachtgever. Deze stichting brengt vrolijkheid bij de kinderen die in de verschillende Nederlandse Asielzoekers Centra zitten en vaak een uitzichtloos bestaan lijden. Deze vrolijkheid is verpakt in een creatieve verpakking, waarbij je kunt denken aan activiteiten waarbij ze zich kunnen uiten, kunnen spelen en hun talenten kunnen ontdekken. De Vrolijkheid laat ze verhalen vertellen, theater maken, schilderen. We geven masterclasses dans… Het scala is breed.

Deze werkzaamheden worden grotendeels door vrijwilligers gedaan, maar ook ook door semi-professionals. En uiteraard hangt hier een prijskaartje aan dat voor een groot deel door donaties van landelijke- en plaatselijke bedrijven wordt opgevangen. Ook zijn er vele particulieren die hun steentje financieel, of in de vorm van vrijwilligheid, bijdragen.

Toch is er meer geld nodig om te kunnen voorzien in de behoefte, mede omdat een aantal grote bedrijven hun subsidiekraan helemaal, of gedeeltelijk, dicht hebben moeten draaien.

Aan ons de opdracht om hier een mooie campagne voor te bedenken en ook het communicatiemodel hier omheen te optimaliseren door de inzet van bijvoorbeeld de Social Media.

Ik had nog nooit van De Vrolijkheid gehoord, maar vind het een prachtig initiatief. Ik hoop dat jij dit ook vindt!

 

Deel dit bericht: