Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Erik Johansson

© Erik Johansson - Fisk

Op mijn zoektocht over het internet stuit ik soms op prachtige dingen, mooie sites, interessant nieuws of geweldige inspiratie. In dit geval ging het om de site van de Zweedse fotograaf en Photoshop artiest Erik Johansson. Deze artiest maakt de meest kunstzinnige afbeeldingen, waarbij hij veel fotografie gebruikt, maar deze met Photoshop tot geweldige platen maakt. Van die afbeeldingen die je fantasie blijven prikkelen en waavan je je afvraagt hoe gigantisch veel werk er in is gaan zitten om ze te maken.

Op zijn site staat een prachtig overzicht van persoonlijke projecten, opdrachten en waanzinnige illusies, waarvan je regelmatig de invloed van MC Escher tegenkomt, maar ook typisch Zweedse invloeden zoals de beroemde donkerrode huisjes en het glooiende landschap.

Dat Johansson niet zomaar een hobbyist is blijkt wel uit de opdrachten die hij voor deed voor Microsoft, Google en Adobe. Op de Adobe MAX conferentie van 2013 gaf hij een demonstratie van enkele projecten, onder andere die gigantische vis onder dat typisch Zweedse eiland. Erg indrukwekkend en leerzaam:

Deel dit bericht: