Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hutspot

Hutspot AmsterdamAls ZZP-er die vanuit huis werkt is het fijn om een paar plekken te hebben waar je af kunt spreken met klanten of collega’s. Liefst een beetje in de buurt, met lekkere koffie en broodjes, Wifi en als het even kan een rustige, maar inspirerende omgeving.

Ik schreef eerder al eens over BuonGiorno, dat op een steenworp afstand van huis ligt. Ze hebben er heerlijke koffie en super-de-luxe taarten en andere lekkernijen. De Wifi is perfect, de ligging dus ook, maar toch heeft de zaak een groot nadeel; ouders-van-nu. Als het tegenzit kun je bijvoorbeeld zomaar in de ‘zwemploeg’ belanden, een groep ouders met peuters die na een uurtje in het zwembad en voordat hun kroost echt toe is aan hun middagdutje, nog ‘even’ een kopje koffie komen drinken.

Nou, een groep jengelende kinderen die gesloopt zijn van het zwemmen, met rood-ontstoken oogjes vechten tegen hun slaap en ouders hebben die hun eigen gesprekken belangrijker vinden is niet echt de ideale omgeving om rustig wat te werken, laat staan een gesprek te voeren.

En dus zoeken we af en toe een alternatief en dan liefst nog eentje waar we ook andere soortgenoten treffen. Volgens mij heb ik een prima spot gevonden nu: Hutspot. Een zaak waar allemaal kleine bedrijfjes hun waar verkopen, kleding, brillen, kunst, meubels, lampen, alles! En midden in die winkel kun je ook genieten van koffie en lunch, ze hebben Wifi en het is in de buurt. Het eerste filiaal, op de Van Woustraat, heeft een zusje gekregen op de Rozengracht.

Het is er prima toeven, heb er tot op heden geen last gehad van krijsende kinderen en hun hysterische ouders. Het enige nadeel dat ik heb kunnen ontdekken is het feit dat alles wat er staat, hangt en ligt te koop is. En zo kan het gebeuren dat die heerlijke stoel die je kiest, onder je kont vandaan verkocht wordt… Gelukkig staat het vol met lekkere designstoelen!

Deel dit bericht: