Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw uiterlijk website van Carolien Devilee

website Carolien Devilee

Carolien Devilee, musicus en componist uit Leiden, had behoefte aan een nieuwe uiterlijk voor haar website die Gogme Web Services in 2013 gebouwd had. En zo begon in 2021 een proces van ontwerpen, bedenken, bijschaven, bijwerken en opleveren. Het resultaat mag er zijn, want de website heeft een mooi, opvallend en fris nieuw uiterlijk gekregen.

Ontwerpfase

Het is altijd een mooi proces, de opdrachtgever komt met ideeën, of in dit geval zelfs een uitgewerkt ontwerp, en ik mag aan de slag. Soms zijn ontwerpen niet volledig uitvoerbaar, want we hebben tegenwoordig te maken met responsive design: een website moet zowel op een groot computerscherm, maar ook op een laptop, een tablet en zelfs op een smartphone goed uit de verf komen en functioneel zijn. Het is vaak een balans vinden tussen ontwerp en functionaliteit en zorgen dat je daar een gulden middenweg in vind.

Implementatie fase

Vervolgens is het zaak om de site snel om te gooien naar een nieuw WordPress theme, nieuwe foto’s er in, de navigatiestructuur bijwerken en de boel goed en snel testen, want hoe korter de website in de onderhoudsmodus staat hoe beter. Uiteraard is het ook mogelijk om de website op een testomgeving op te bouwen en na akkoord te verhuizen naar de daadwerkelijke omgeving, maar als er kort en snel geschakeld kan worden is het best mogelijk om dit direct te doen en de site een dag (of twee) in de onderhoudsmodus te laten.

Oplevering

Inmiddels is de site helemaal opgeleverd en zijn de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. De website van Carolien Devilee kan weer jaren mee!

Ben je ook toe aan een nieuwe website, of een ‘rebranding’ van je huidige huisstijl? Of wil je advies hoe dit te doen? Neem contact met me op; ik help je graag

Deel dit bericht: